Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Totemállatok

    A totemállatokat nem mi választjuk ki, ők keresnek meg minket a természetben, az utcán, álmunkban, meditáció alatt  vagy bárhol, csak figyelnünk kell a jeleket. Ha nyitott szemmel jársz Te is észre veheted, melyik állat bukkan fel a leggyakrabban a közeledben.

   Ezek az állatok segítenek nekünk spirituális fejlődésünben, figyelmeztetnek, vezetnek, jelzik, ha változás fog történni az életedben. Minden totemállat azt a boszorkányt keresi, mellyel azonosulni tud, akihez hasonlít. Ez egy különleges kapcsolat.

 Mindegyiknek meg van a maga jelentése és személyhez szóló üzenete.

                           fehermagia

  •  Bika: a termékenységet szimbolizálja. Segítségével megtanulhatod hogyan lehetsz szilrád anélkül hogy, makacs és merev lennél. Mindenkinek -férfinak és nőnek egyaránt- segít, hogy nő energiáit a lehető legjobban kihasználja.
  • Bölény: a tettrekészség szimbóluma, és az ima ötvözés a bőség elére érdekében. Ha a totemállatod Bölény, akkor a bőség növekedéséhez vezető utat kell keresned, a hozzá vezetőkapcsolódó lehetősőgeket, de újra és újra fel kel tenned Magadnak a kérdést: Kifejezed-e a tiszteletet Önmagad és mások erőfeszítései előtt? Megbecsülöd-e mindazt, amid már van? Soha ne feledd, hogy a bőség eláll, elapad, ha az ember elmulasztja megbecsülni amit megkapott.
  • Elefánt: a bölcsesség, az integencia, a beleérző képesség, az erő, a hosszú élet és az állhatatosság szimbóluma.
  • Farkas: erős, férfias, pozitív erőt képvisel. Segít a lojalitásban, bátorságot ad, fokozza a családi és közösségi érzetet.
  • Hód: az álmok építésének a szimbóluma. Ez a rágcsáló arra figyelmeztet, hogy álmodozz bátran, de azután cselekedj is! A Hód megmutatja Neked miként lehet nagyszerű álmokat szőni és valóra váltani azokat.
  • Kaméleon: jövőbe látást és az aura érzékenyégét jelenti. Ha Neked Kaméleon a totemállatod, egyre inább érzékeled a másokból áradó energiát. Látod az aurát, tudsz belől olvasni, képes vagy értelmezni, így könnyen elboldogulsz mindenkivel szemben. Bízz az érzéseidben, a megérzéseidben és azokban, amiket érzékelsz. Nemcsak kapsz, de adsz is ki energiát, ezért tanulj meg ügyesen gazdálkodni vele.
  • Kígyó: az újjászületés, feltámadás, beavatottság és a bölcsesség jelképe. Az ősi kultúrákban a halál és az újjászületés jelképeként tisztelték. A kígyó erejét használó ősi varázslók a kígyóhoz hasonlóan magtanultak élet és halál tartományai között átjárni, hogy gyógyerőt és megvilágosodást hozzanak magukkal. A kígyót - csakúgy, mint rokonait, a tűzkígyót és a sárkányt- gyakran ábrázolják az élet forrásaként, s mesés kincsek őrzőjeként. Gyors és mozgékony, így ha ez a totemállatod, arra utal, hogy gyorsan törénnek meg Veled változások és hamar fel is ismered azokat.
  • Kolibri: az élet nektárját és a lankadatlan örömöt jelképezi. A legérdekesebb madár a sok közül, mégha a legkisebb is. A lehetetlennek tűnő dolgok szimbóluma. Ha Kolibri a totemed, arra szeretne megtanítani, hogy meg kell találnod saját élethelyzetedben az örömteli élet csodáit.
  • Macska: a misztikum, mágia és a fügetlenség jelképe.