Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tartalom:

  • Gyógyítás a földdel
  • Gyógyítás (tűzmágián belül)
  • Gyógyítás a vízzel
  • A betegség hajója
  • Gyógyító víz
  • Gyógyító mágia zsinórral
  • Hátfájás ellen
                    fehermagia

 

 Gyógyítás a földdel

   Betegség esetén olyan (friss) termőföldet kell keresni, amit nem borítanak építőanyagok,   tördelékek, növények és levelek; tehát ahol teljesen sértetlen a föld.

   Ülj vagy feküdj le a földre. Képzel el, ahogy a föld magába szívja a betegségedet vagy sérülésedet. Lásd lelki szemeid előtt. Érezd, amint a fájdalom és a gyötrelem, a gondjaid fizikai és érzelmi tükröződései elhagyják a testedet, és mindezt magába fogadja az alattad levő föld.

   Teremtsd meg a tökéletes egyensúlyt közted és a föld között; érezed a föld ritmusát - érezd, amint egyenletesen lüktet a természet. Egy ütemre dobban a szíveddel - folytasd ezt addig, míg az egész tested megtelik energiával. Hamarosan érezni fogod, ahogy a hideg, mély, lágy energia feltölti a szervezetedet.

   Ezután állj fel, rázd le magadról a földet és koncentrálj arra, hogy egészen másképp érzed most magad.

   Ha súlyos, ágyhoz kötött beteg vagy, vigyél be egy tálba vagy edénybe friss földet. A föld gyógyító energiákat bocsát ki magából, így jelenléte is segíteni fogja a gyógyulásodat. De még egyszerűbb, ha cserepes virágot helyezel a szobádban vagy az ágyad mellett. A növény és a termőföld is gyógyító energiákat bocsát ki; leghatásosabb pedig a borostyán, mert örökzöld.

                      fehermagia
   

 Gyógyítás (Tűzmágián belül)

   Gyújtsál tüzet lehetőleg tölgyfából. Amikor a tűz lelohad és faszénné ég, óvatosan szedj ki belőle pár darab hasábot lapáttal vagy fogóval, és azonnal dobd bele a patakba vagy egy edény hideg vízbe. Ettől sisteregni fog. Eközben képzel el, amint a betegség eltávozik abból a betegből, akit a kór kínoz.

             
                   fehermagia

 Gyógyítás a vízzel

   Amikor beteg vagy, keress egy tiszta, átlátszó, gyors folyású, sekély patakot vagy folyót. Vedd le a ruháidat és menj bele a vízbe. Ha szégyenlős vagy, viselj fürdőruhát. Egészen addig ülj vagy feküdj bele a vízbe, míg az egész testedet elborítja. Ha a fejedben fészkel a baj, akkor pár másodpercre bukj le a víz alá, mielőtt hozzá kezdenél a varázslathoz.

  Érezd a víz hűsítő hatását a bőrödön; érezd, hogy megtisztít, elmossa a földet, a homokot, a fövenyt és a betegséget. Ismételd lágy hangon a következő szavakat miközben magad előtt látod, hogy a betegség megannyi "fekete féregként" kimászik a testedből: a férgek a vízbe csúsznak, és messze távoznak Tőled az ősi tengerbe, ahol megtisztulnak.

 

            A betegség eltávozik belőlem

       A folyóba és a messzi tengerbe.

 

   Ismételgesd e két sort pár percig, míg úgy érzed, abba hagyhatod. Menj ki a vízből,  szárítsd meg a tested és ezzel vége a varázslatnak.

                  fehermagia
 


 A betegség hajója

   Keress egy kisebb darab fát és késsel karcold vagy vésd bele az összes problémáidat. Használhatsz szavakat, képeket, de szimbólumokat is. Győződj meg róla, hogy minden gondod-bajod belevésted, esetleg  rárajzoltad a botra vagy fadarabra. Ha gondolod, használhatsz tollat is, de az nem lesz olyan hatásos.

   Miközben dolgozol vele, töltsd meg a fadarabot  vagy botot minden gondoddal, bajoddal. Amikor végeztél, tedd a víz tetejére és fordulj meg. Ne nézz vissza, míg a betegségek hajója távolodik Tőled.

                   fehermagia
   

  Gyógyító víz

   Keress egy lyukas követ és vedd a kezedbe, majd tedd bele a tiszta vízzel teli edénybe. Hagyd bent pár percre, utána pedig távolítsd el belőle és a víz gyógyító vibrációt fog kibocsátani, melyet felhasználhatsz gyógyító fürdőkhöz vagy gyógyító kenetekhez.

                     fehermagia

 Gyógyító fürdő

   Tegyél egy égő ezüst vagy fehér színű gyertyát , egy kevés gyógyító olajat (pl.: szegfű., viola-, szantál- vagy nárciszolajat) a fürdőszobába. A gyertya lángja mellett engedj a kádba nagyon forró vizet (de ne keveset). Hints  bele kevés sót, adj hozzá néhány cseppet a gyógyító olajból és lépj a kádba.

   Lazulj el. Érezd, amint a forró, sós víz átjárja a pórusaidat a bőrödön keresztül, fertőtlenítve tested beteg részét.

   Azt is elképzelheted, hogy a "fekete férgek" elhagyják a testedet, s amikor úgy érzed, hogy a víz megtelt velük, húzd ki a kád dugóját. Miközben lefolyik a víz, kántáld a következő rövid verset:

 Elhagyja a betegség testemet,

 A víze, a messzi tengerbe megy.

                       fehermagia     

 Gyógyító mágia zsinórral

   Kötözd meg magad vagy más beteget egy piros zsinórral, így átviszed a tárgyba a bajodat. 
Ezután bontsd ki a csomót, s dobd a lángoló tűzbe a zsinórt, miközben a következőket mondod:

 Tűzre vetem a betegséget, pusztítson el,
 mint ahogyan ezt a zsinórt elemészted;
     tűnjön el a füsttel együtt!


   Miközben ég a zsinór, lásd magad előtt, ahogy elmúlik a betegség.

   
                        fehermagia

 Hátfájás ellen

   Menj ki a természetbe, távol az emberektől, utcák zajától, legalkalmasabb hely mondjuk
egy erdő. Válassz ki egy fát és járd körbe kilencszer az óramutató járásával megegyező
irányban és kérd, hogy könnyítsen a fájdalmadon, közben mondd a következőket:

     Ó, hatalmas fa, Ó hatalmas fa,
     Vedd le rólam a fájdalmamat,
           hogy szabad lehessek.


   Utána támaszd a hátad a fa törzséhez; nyomd szorosan a kérgéhez. Érezd, amint a fa magába szívja a fájdalmadat, s ahogy az a hátadból kiáramlik.
   Néhány perc elteltével emelkedj fel és hálád jeléül hagyj valami értéktárgyat a fa
tövénél.

                      fehermagia